2020 Yılının Haber Şampiyonu FB Oldu

Spor Camiasında 2020 Yılının En’leri Medya Takip Merkezi’nin (MTM) Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı 2020 yılı medya raporu açıklandı. Yıl boyunca spor dünyasında yaşanan gelişmeler ile takım, futbolcu, teknik direktör, yönetici ve hakem kategorilerindeki en popüler isimler belirlendi.

Spor Yayın: 31 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 31.12.2020 21:47:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Spor Camiasında 2020 Yılının En’leri Medya Takip Merkezi’nin (MTM) Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı 2020 yılı medya raporu açıklandı. Yıl boyunca spor dünyasında yaşanan gelişmeler ile takım, futbolcu, teknik direktör, yönetici ve hakem kategorilerindeki en popüler isimler belirlendi. İşte araştırmanın detayları…

Dünya genelinde vaka sayısı giderek artarken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs salgını, spor faaliyetlerini de durdurdu. Futbolda da pek çok lige ve turnuvaya ara verildi. Avrupa’da yerel ligler ve Şampiyonlar Ligi süresiz, EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ise 2021 yazına ertelendi.

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen futbol müsabakaları 3 aylık aranın ardından başladı. Salgın dolayısıyla kapsamlı sağlık önlemleri altında gerçekleştirilecek müsabakalar seyircisiz oynandı. Süper Lig’de sezon bitimine son bir hafta kala Medipol Başakşehir şampiyonluğunu ilan etti. Pandemi dolayısı ile Süper Lig’de küme düşme kaldırılarak Süper Lig 2020-2021 sezonunun 21 takımla oynanmasına karar verildi. Birçok kulübün ödeyeceği maaşlarda indirime gitme kararı almasıyla, virüs salgını futbolcu maaşlarını da etkilemiş oldu. Pandemi ve ertelenen müsabakalar spor medyasını da etkiledi. Geçtiğimiz yıla oranla, haber sayılarında büyük bir düşüş yaşandığı görüldü.

2020 yılının medya şampiyonu Fenerbahçe oldu!

Transfer döneminde hücum hattına Papiss Cisse, Enner Valencia, Mbwana Samatta gibi birbirinden önemli golcüleri renklerine katan sarı-lacivertli takım, Trabzonspordan da Josa Sosa ve Filip Novak’ı kadrosuna ekledi. Orta sahasına da Arjantinli yıldız oyuncu Diego Perotti'yi ekleyen Fenerbahçe transfer döneminin şüphesiz şampiyonu oldu. Eski Fenerbahçe’li oyunculardan Caner Erkin ve Gökhan Gönül’ü de tekrardan renklerine katan kanarya, yıl boyunca toplam 19 futbolcuyu kadrosuna dâhil etti. Kadrosunda köklü bir değişikliğe giderek taraftarlarına büyük umut vadeden Fenerbahçe henüz istenilen performansı göstermese de yıl boyunca en çok konuşulan futbol kulübü olarak adını zirveye yazdırmayı başardı. 2020 yılı boyunca toplam 39 resmi maça çıkan Fenerbahçe sadece 19 galibiyet elde edebildi. Yenilmezlik serileriyle her zaman gündeme gelen Fenerbahçe, 2020 yılında kendi sahasında Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş’a yenilerek serileri de sonlandırdı.

Geçtiğimiz yıl 926 bin 433 haberle ikinci sıraya adını yazdıran sarı-lacivertli takım, MTM’nin raporuna göre 2020 yılında 792 bin 989 adet haber ile yılın en popüler futbol kulübü olmayı başardı. Fenerbahçe’yi ikinci sırada geçtiğimiz yılın medya şampiyonu olan Galatasaray 728 bin 273 haber ile takip ederken, üçüncü sıraya ise 653 bin 773 haber ile Beşiktaş yerleşti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.