Bahçelievler’den Suriye’ye Yardım Köprüsü

Bahçelievler Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), işbirliği ile Suriye'ye 5 TIR dolusu yardım malzemesi gönderilecek.

Güncel Olaylar Yayın: 14 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.01.2021 00:26:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bahçelievler Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), işbirliği ile Suriye'ye

5 TIR dolusu yardım malzemesi gönderilecek.

İçerisinde eğitim malzemesi, giysi, gıda ve battaniye bulunan TIR’lar 'Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık' sloganıyla Bahçelievler’den yola çıktı.

Önceden gönderilen yardım tırlarıyla birlikte toplam 11 tır Suriye’ye gönderildi. İçerisinde eğitim malzemesi, giysi, gıda ve battaniye bulunan tırlar ’Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ sloganıyla bugün Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar eşliğinde uğurlandı. Yardım tırlarını uğurlamasına, Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Dünyanın her yerine başta Suriye olmak üzere bu tırlarımız hareket ediyor”
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “10 Aralık’ta da gönderdiğimiz konvoy ile beraber toplam 11 tır gönderdik. Tırlarımızın içerisinde hem belediyemiz tarafından sağlanan, hem de Milli Eğitim’den ve Kaymakamlıktan aldığımız eğitim malzemesi, giysi, gıda ve battaniye var. İhtiyacı olan Suriyeli kardeşlerimize göndermek için 5 tır hareket edecek. Sloganımız belli ’Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ Türkiye Cumhuriyeti’nin asli görevi Osmanlı’dan beri gelen dünyadaki mazlumların hiçbirisini ayırmadan her zaman yardım etmek. Ben herkese teşekkür ediyorum. Suriye’de ihtiyacı olan, bu soğukta üşüyen, eğitim göremeyen insanlarımıza, çocuklarımıza, kardeşlerimize bu tırlar gidecek. Cumhurbaşkanımızın himayesinde onun desteği ile başlayan bir uygulama dünyanın her yerine başta Suriye olmak üzere bu tırlarımız hareket ediyor ve ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor. İnsanlardan da yardımlarını arttırmalarını istiyorum” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.