Doç. Dr. Ozan Erdinç'in Başarısı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan; TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP’ten (Bilimsel Telif Eser) oluşan “TÜBA Ödülleri” sahiplerini buldu.

Yaşam Yayın: 06 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 06.01.2021 02:06:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan; TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP’ten (Bilimsel Telif Eser) oluşan “TÜBA Ödülleri” sahiplerini buldu. Yakın tarihte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı tarafından sahiplerine verilecek TÜBA- GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülünün sahibi, Doç. Dr. Ozan Erdinç oldu.

Oğlunun aldığı ödülle ilgili duygularını dile getiren baba Mahmut  Erdinç, aydınlık bir Türkiye için yeni nesillerin aldığı eğitimin, bilimin gücüne duydukları inancın ve kendilerine olan güvenlerinin çok önemli olduğunu söyleyerek  “Gençler, kendilerine yol gösteren uzman isimlerle çalışma şansına sahip olduklarında dünya çapında başarılara imza atıyorlar. Ozan’ın aldığı başarıda, ona emek veren tüm öğretmenlerinin payı var. Atatürk'ün dediği gibi hayatta en gerçek rehber bilimdir” dedi. 

‘BİLİM İNSANLARIMIZIN ÜLKEMİZE VE İNSANLIĞA KATKILARININ ÖDÜLLENDİRİLMESİ ÖNEMLİ’

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, yaptığı açıklamada hakem değerlendirme süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirterek, "Bilim insanlarımızın ülkemize ve insanlığa katkılarının ödüllendirilmesi, başarılı çalışmalarıyla genç nesilleri bilim insanlığına özendirilmeleri, ülkemizin geleceği, milli ve yerli üretimimiz ve tam bağımsızlığımız açısından da önemlidir. Bu yıl ödül alan arkadaşlarımı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

DOÇ. DR. OZAN ERDİNÇ KİMDİR?

1985 Bakırköy doğumlu olan Doç. Dr. Ozan Erdinç,  Bakırköy 50.Yıl İncirlik Ahmet Hamdi Tanpınar ilkokulunda okuduktan sonra orta ve lise öğrenimini Zeytinburnu Adile Mermerci Anadolu Lisesinde tamamladı.

Üniversite öğrenimini halen akademisyen olarak görev aldığı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Ozan Erdinç, doktorasını da aynı üniversitede yaptı.

Özel sektörde yöneticilik de dâhil olmak üzere farklı pozisyonlarda iş tecrübesinin akabinde şu an Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü bünyesinde öğretim üyesi olarak görev alan Doç. Dr. Ozan Erdinç, aynı bölümde Alternatif Enerjili Elektrik Sistemleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesi Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü pozisyonunda faaliyetlerini yönetici olarak da sürdürmektedir.

Kendisi özellikle dünyada ilgili alanda en büyük kuruluş olan IEEE bünyesinde 2019-2020 dönemi için IEEE Güç ve Enerji Topluluğu (Power and Energy Society – PES) Türkiye Şubesi Başkanı olarak seçilmiştir. IEEE Senyör Üyesi unvanına sahiptir ve akademik olarak da özellikle IEEE bünyesinde dünyaca ünlü dergilerde editörlük faaliyetleri ve makaleleri bulunmaktadır.

 

Doç. Dr. Ozan Erdinç, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.