HER GEÇEN GÜN KEMAL ÇEBİ’YE OLAN GÜVEN AZALIYOR

Yayın: 23 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.07.2020 14:57:17
Editör -
Okuma Süresi: 18 dk.
Google News

Her ne kadar sorduğumuz sorulara cevap alamasak da ben Küçükçekmecelilere verdiğim sözü yerine getirip sorularımı soruyorum. Her paylaştığım yazımda klasik soruların yanı sıra özel olarak mesajıma gönderilenleri de sormaya devam edeceğim.

 

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN DURUMU NE OLACAK?

 

Hak, hukuk, adalet, iş ve emekten dem vuran CHP’nin uygulamaları zaman zaman insanı çileden çıkarıyor. Eski adı ile Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri yeni adıyla Veteriner İşleri Müdürlüğü olan birimde görevli tüm personelin “KİTAŞ” bünyesine devredildiği yansıtılmıştı. Ne yazık ki tüm personelin sendikal haklara kavuşmadığı biliniyor. Hatta mağduriyetlerini Başkan Çebi’ye anlatmak istediklerinde işten çıkarılmakla tehdit ediliyorlar. CHP işçinin emekçinin partisi değil miydi?” Sayın Çebi, konudan haberdar mısınız bilemem. Sendikal haklarına kavuşturulmayan işçilerin durumu ne olacak? Sorunlarını size anlatmalarını engelleyerek emekçi kardeşlerimizi işten atmakla tehdit edenler hakkında bir işlem yapacak mısınız?

 

KÜÇÜKÇEKMECELİLER OLDUKÇA DERTLİ

 

Şubat 2020 Çevre Bakanlığı İstanbul Valiliği ve İBB yetkileri arasında 5.7 Silivri depremi sonrası bir toplantı yapılmıştı. Toplantı sonrası İstanbul'da depreme dayanıksız yapıların tespiti, bunların hızlıca belirlenip gerekenin yapılması kararı çıkmış. Bu karar neticesi ile Küçükçekmece Belediyesi bazı binalara dair tespit ve tebligat yapmış" Sayın Çebi, bu konuyla ilgili şimdiye kadar neler yapıldığı, sonrasında neler yapılacağını açıklarsanız iyi olur.

Geçtiğimiz dönemde görevini kötüye kullanan ve halkın dilekçesini almayan memurların hala görevde ve haklarında her hangi bir işlem yapılmadığı söyleniyor. Bununla sınırlı mı derseniz hayır. Bazı memurların rüşvet aldıkları da konuşulanlar arasında. Bu iddialarla ilgili Kemal Çebi’ye bir ses kaydı dinletildiği de söyleniyor. Tüm bu yaşananlardan haberdar olduğunu düşündüğüm Kemal Çebi, bu konularla ilgili her hangi bir işlem yaptınız mı? Açıkçası bende merak ediyorum. 

Sayın Kemal Çebi, Çevre ve şehircilik bakanlığının yıkım kararı aldığı riskli binanın boşaltılması için 2-3 gün içinde boşaltın yazısı sonrası boşaltılan binalardan haberiniz vardır. 1077 metre karelik bir alanda kurulu binalarda toplamda 50 hane vardı. Bu vatandaşlar arsalarına bina yapmak istediklerinde kendilerine 600 metre kareye bina yapabilirsiniz deniliyor. Belli ki binalarının yıkılması sonrası kiraya çıkan vatandaşlar oldukça mağdurlar. Bu vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına her hangi bir işlem yaptınız mı? Belediye olarak kendilerine yardımcı olacak mısınız? Yoksa vatandaşlar gözünü para hırsı bürüyen müteahhitlere yem mi olacak?

 

NOT:  Sayın Çebi, muhtarlarla bir araya gelip sorunlarını dinlemen yerinde bir davranış. Onca emek harcamış, zaman ayırmış bir şeyler yapıyor görüntüsü çizilmiş bir yayındı bence. Şimdi size başkanım harikaydı, 10-20-30 bin canlı izleyicimiz vardı falan gibi övgülerde yapılmıştır. İşin aslı benim yazılarımın okunurluk oranının yarısında da az bir izleyicinin olmasıydı. Kısacası izleyici sayısı tam bir fiyasko abartılı şekilde söylenen rakamlara değil bilin istedim.     

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.