İkitelli Ortaokulu’nda eTwinning Heyecanı

Küçükçekmece İkitelli Ortaokulu’nda eTwinning Projesi heyecanı yaşanıyor.

Eğitim Yayın: 07 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 07.05.2021 03:42:44
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Küçükçekmece İkitelli Ortaokulu’nda eTwinning Projesi heyecanı yaşanıyor. Azerbaycan, İtalya, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Polonya, Portekiz, İrlanda, Hırvatistan, Letonya ve Türkiye’ni de yer aldığı on ülkenin “Birlikte Güçlüyüz & We Are Strong Together” adlı proje hayata geçti. Okulun özel eğitim sınıfı öğrencileri Psikolojik Danışman Zeynep Karyeli rehberliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Mayıs’da Sona Erecek

Öğrencilere başarabilme duygusu kazandırabilme, farkındalık oluşturma ve normal gelişim gösteren akranları ile işbirliği yapma gibi hedefleri olan proje Ocak ayında başlamış olup Mayıs ayında sonlanması planlanmış. Pandemi den dolayı zor şartlarda da olsa öğrenciler etkinliklerinin bir kısmını okulda yüz yüze, bir kısmını ise uzaktan eğitim kapsamın da ailelerinden aldıkları destekle yürütüyor.

Birlikte Başarıyorlar

Öğrenciler, malzemelerden kukla yapma, güvenli internet günü etkinliği, kadınlar günü puzzle tasarlama, down sendromu farkındalık günü avatar oluşturma, 02 Nisan Otizm farkındalık günü kodlama etkinliği, medya okuryazarlığı haftası kapsamında karikatür çalışması, Dünya kitap günü kapsamında kitap en güzel nerede okunur etkinliği geleneksel çocuk oyunları, E-kitap oluşturma gibi çok sayıda etkinliği hem eğlenerek, hem öğrenerek birlikte yürütüyorlar.

Okulun Dezavantajlı Bölgesini Avantaja Çevirmişler

Psikolojik Danışman Zeynep Karyeli’nin açıklamasına göre özel eğitimli çocuklar projeyle birlikte birçok Web2 aracını kullanmayı, kendilerine olan güvenlerinin arttığını, normal gelişim gösteren akranları ile teneffüs aralarında iletişimlerinin bir hayli geliştiğini, eğitim olan çocuklar arasında okula devamsızlık oranının pandemi sürecine rağmen azalmış. Okul-aile iş birliğinin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Karyeli, dezavantajlı bir bölgede olmalarına rağmen başarı oranının beklenenin de üstünde olduğunu söylüyor. Özel eğitimli çocuklarla ilgili düşüncelerini  “Öğretmenlerini ve öğrencilerini böyle bir projede gördüğü için mutlu olduğunu, dezavantajlı bir bölgede olduklarını, bunun etkisini en aza indirmeye çalıştıklarını ve öğretmenlerini her konuda desteklemeye hazır olduğunu söyleyen Okul Müdürü Turgut Oğuz, projenin istenilen başarıya ulaşacağın inancım tamdır.” Şeklinde dile getiriyor.

 

eTwinning Nedir?

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.