İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin derdi eğitim değil para

İstanbul Gelişim Üniversitesi, yüzde 50 burslu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümü son sınıf öğrencisini bahar dönemi ödemesini geç yaptığı gerekçesi ile eğitimine son verdi.

Eğitim Yayın: 04 Nisan 2021 - Pazar - Güncelleme: 04.04.2021 19:17:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İstanbul Gelişim Üniversitesi, yüzde 50 burslu Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümü son sınıf öğrencisini bahar dönemi ödemesini geç yaptığı gerekçesi ile eğitimine son verdi. 

Yaşanan gelişmeleri anlatan anne Selvi Sarıtaç, bahar dönemi sonunda mezuniyet hayalleri kuran kızının yıl sonunda mezuniyet hayalleri kurduğunu ancak yaşananlardan sonra psikolojisinin bozulduğunu, CİMER’e şikayet ettiklerini ve hukuki mücadelelerini de sürdüreceklerini söyleyerek, “Bir gencin geleceği bu kadar kolay yok edilmemeli” dedi.

Gelişmeleri aktaran anne şöyle devam etti.

12 Mart tarihinde okulu arayarak son ödeme tarihinin 15 Mart olduğunu teyit ettim. Pandemi nedeniyle ödemeyi ancak 15’inde tamamlayabildim. Okulun Resmi hesabından 15 Mart günü EFT ile ödemeyi gönderdim. Pandemiden dolayı online eğitim alan kızım, 16-17 ve 18 Mart’a kadar sorunsuz bir şekilde derslerine devam etti. Ancak 18 Mart’ta okuldan gelen bir telefonla ödemeyi geç yaptığı gerekçesi ile derslerinin silineceği ve bu dönem derslerine devam edemeyeceği bildirilmiş. Bunun bir yanlışlık olduğunu düşünerek, ertesi gün kızımla birlikte okula gittik” dedi.

19 Mart tarihinde okula gittiklerinde muhasebe bölümünün öğrenci işlerine, öğrenci işlerinin de muhasebeye yönlendirdiğini ama sorunu giderecek bir muhatap bulamadıklarını belirten anne Sarıtaç, dekanlığa mail attıklarını, bu süreçte de sürekli telefonla aradıklarını söyleyerek, 26 Mart tarihinde dekanlıktan gelen cevapta öğrencinin en geç 15 Mart 14:59’da ödeme yapması gerektiği ve ödeme yapmaması halinde ders kayıtlarının silineceği bilgisinin verildiği, bu yüzden de derslerinin silindiği cevabını aldıklarını ifade etti.

Yüzde 50 burslu eğitim gören kızı CMÇ’in gelecek bahar döneminde bu kez de burssuz olarak normal öğrenci statüsünde ders kayıtlarını yaptırabileceğini de okulla yaptıkları görüşmelerde öğrendiklerini belirten anne Sarıtaç, “Hem eğitim hakkını alıyorlar hem de kullanmadığı burs hakkını yok sayıyorlar” diyerek isyan etti.

Tekrar okula gittiklerini, ödedikleri ücretin hala okul hesaplarında olduğunu ve pandemi sürecinde öğrencinin ders kayıtlarını silmenin ne eğitim ne de ticari ahlaka uymadığını ifade ettiklerini belirten anne, okulun kurumsal bir yapıya sahip olmadığını, okulun sahibi Abdülkadir Gayretli’nin de Corona tedavisinde olduğu bilgisini aldıklarını, öğrenci dekanı olduğu belirtilen Halil İbrahim Yaşar’a da bir türlü ulaşamadıklarını, her gittiklerinde yerinde olmadığını, telefonla ulaşmanın ise imkansız olduğunu belirterek, “Üstelik her aradığımızda ve dekanla görüşmek istediğimizde biz yardımcı olalım diyen danışmana durumu anlattığımızda böyle bir şeyin söz konusu olamayacağı cevabını aldık ama işe son noktayı koyacak kimseyi muhatap bulamadık” dedi.

20 yaşındaki öğrencinin ailesi, bir öğrencinin geleceğinin bir eğitim kurumu tarafından bu kadar kolay yok sayılamayacağına olan inançlarıyla bu güne kadar sulh yolu ile çözmeye çalıştıkları konuyu aradan geçen 10 güne rağmen çözmeyen ve bir çıkış yolu göstermeyen İstanbul Gelişim Üniversitesi hakkında tüm şikayetlerini yapacaklarını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.