Olmpiakent’te Neler Oluyor?

Atakent Mahallesi sınırlarında yer alan Soyak Olmpiakent sitesi yerleşkesinde yaşananlar duyarlı vatandaşlar tarafından mail ya da sosyal medya yoluyla Gazetemize ihbar olarak yollanmakta. Yöntem Gazetesi olarak gelen ihbarlar üzerine kısa bir araştırma yaparak konuları gündeme getirdik.

Yaşam Yayın: 13 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 13.09.2021 16:01:45
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Atakent Mahallesi sınırlarında yer alan Soyak Olmpiakent sitesi yerleşkesinde yaşananlar duyarlı vatandaşlar tarafından mail ya da sosyal medya yoluyla Gazetemize ihbar olarak yollanmakta. Yöntem Gazetesi olarak gelen ihbarlar üzerine kısa bir araştırma yaparak konuları gündeme getirdik. 

 

Uydu Kent Soyak Olmpiakent

İki binli yılların ortalarında yerleşime açılan İstanbul’un ilk uydu kent olma özelliklerinden birine sahip Soyak Olmpiakent Atakent Mahallesi sınırları içerisinde yer almakta. TOKİ tarafından bir milyon metre kare alan içerisinde 102 tanesi villa olmak kaydıyla 81 blokta yer alan doğa ile iç içe modern yaşamı barındıran 3592 adet konuttan oluşmakta. Site içerisinde Ana Okulu ve Lise düzeyinde 11 okul bulunuyor. Koşu ve bisiklet parkuru, tenis kortları, basketbol ve plaj voleybolu sahalarının yanı sıra yüzme havuzu, buz pisti, kaykay sahası, tırmanma duvarı gibi spor aktivitelerinin yer aldığı yaklaşık 450 bin metre karelik yeşil alana sahip halde teslim edilmişti. Ne yazık ki farklı düşüncelere sahip insanların hor kullanımları sonucu birçok spor alanları kullanılamaz hale gelmiş.

 

Proje Dışına Taşanlar Var

Yıllık 35-40 Milyon bütçeyle yönetilen geçmiş dönem yönetimlerinde yapılan yolsuzluklarla da gündeme gelen Soyakolmpiakent’in başarısız yönetimler sonucu içsel problemler ve sorunları da beraberinde getirmiş. Bir dönem yasal spor alanlarının ticari spor alanlarına dönüştürülmek istenmesi iddiaları  hala hafızalarda. Bazı Villa sahiplerinin proje dışına çıkarak, kör noktada bulunan yeşil alanları kendi bahçelerine katıp mevcut alanlarını büyüttüğü de site yönetimince tespit edilerek ilgili yerlere şikayette bulunulmuş.

 

TOKİ Onayı Olmadan Yatırım Yapılmıyor

İmar planlarında Ana Okulu olarak yer alan arsaları satın alan bazı özel okullar yasanın boşluklarından da yararlanarak Ana Okulları Lise düzeyinde okula dönüştürülmüş. Okulların açılmasıyla birlikte okul bölgelerinde yaşanan otopark sorunu ve trafik keşmekeşi de tam bir facia. Site yerleşkesinde TOKİ’den onay almadan her hangi bir yapılaşmaya gidilememesine karşın bazı bölgelerde kazı ve hafriyatlar yapıldığı da gözlerden kaçmamış. Rant peşinde koşanların iştahını kabartan Soyak Olmpiakent sitesi yerleşkesinin kamuya açık alanları farklı amaçlarla kullanılmak istense de mevcut yönetim kurulu bunlara müsaade etmiyor. 12 Eylül günü akşam saatlerinde 11 ve 13. Bölgede küçük çaplı çıkan yangın anında müdahale ile kontrol altına alınmış. Sabotaj ihtimali olduğu düşünülen yangın alanlarını birilerinin kasıtlı olarak yapıp yapmadığı ilgili birimler tarafından araştırılıyor. Kısaca tanıtmaya çalıştığım Soyakolmpiakent sitesi ile ilgili yeni gelişmeler ve yaşananları araştırıp sizlerle paylaşacağım.


HABER : Yılmaz BACACI         

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.