ÖZKAN ERCAN ; TÜRKİYE’DE EN DEMOKRATİK PARTİYİZ

Türkiye Değişim Partisi Genel Saymanı, MKYK üyesi aynı zamanda Kurucu Üyesi, eski Anavatan Partili Siyasetçi Özkan Ercan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Politika Yayın: 31 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 31.12.2020 04:47:59
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News


Türkiye Değişim Partisi Genel Saymanı, MKYK üyesi aynı zamanda Kurucu Üyesi, eski Anavatan Partili Siyasetçi Özkan Ercan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllar Anavatan Partisi’nde Mesut Yılmaz ile Türk Siyasetine hizmet vermiş olan, Mustafa Sarıgül Başkanlığında kurulan Türkiye Değişim Partisi Genel Saymanı Özkan Ercan “Türkiye’nin en demokratik partisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

BİZ ANKARA'YA BÜYÜK BİR VATAN SOFRASI KURMAYA GELDİK
"Ankara'dan iktidarın anahtarını teslim alana kadar bize durmak yok" diyen Özkan Ercan "Soruyorlar sağda mısınız? Solda mısınız? Neredesiniz? Genel Başkanımızın dediği gibi ‘Biz sağın yada solun bekçisi değiliz’ Bugüne kadar ABD ve Rusya soğuk ve savaş döneminde dünyayı sağlı sollu ikiye böldüler. TDH sağlı ve sollu bir parti değildir. TDH herkesi bağrına basan demokratik bir kitle partisidir. Biz Ankara'ya büyük bir vatan sofrası kurmaya geldik" şeklinde konuştu.

ANAVATAN PARTİSİ MİSYONUYLA BÜYÜDÜM
Uzun yıllar Anavatan Partisine hizmet eden Özkan Ercan”  Anavatan Partisi misyonuyla, rahmetli Turgut Özal misyonuyla yetiştim ve siyasi hayatıma bu misyon ile devam ettim. Rahmetli Mesut Yılmaz, Ali Talip Özdemir ile birlikte siyasette uzun yıllar beraber oldum. 1980’li yıllarda Türkiye’nin dönüşümünü ve değişimini sağlayan Turgut Özal’a olan hayranlığım ile birlikte siyasete başlamıştım. 2020 yılında da değişimi Türkiye getirecek olan Mustafa Sarıgül’e inandığım için Türkiye Değişim Partisindeyim. Genel başkanımız Mustafa Sarıgül’de görmüş olduğum heyecan, enerji ve görmüş olduğum ekip ruhundan dolayı da siyasete geri dönmeye karar verdim” dedi.

BİZE PARTİYİ MİLLETİMİZ KURDURDU
Adana ve Bursa’da iktidara hazırlık merkezlerini büyük bir coşkuyla açtıklarını belirten Özkan Ercan” Yurttaşlarımız bizleri Ankara ve Adana’da yüksek heyecan ile karşıladılar. Siyasi parti kurma ihtiyaçtan doğan bir şey. Bir ihtiyaç olmasa bir parti kurmak mümkün değil” dedi.

ANADOLU ve TRAKYA’YI KALP İLE BİRLEŞTİRDİK
Parti logolarının çok konuşulduğunu belirten Özkan Ercan “Logomuza gelince Türkiye’de çok konuşuldu, çok ciddi çalışma sonucunda akademisyen arkadaşlarımızın çalışmaları sonucunda bu logo meydana çıktı. Son dönemlerde ortaya çıkan siyasi partilerin logosu bu kadar çok konuşulmadı. Logo markadır,  logonun akılda kalması önemli. Buda doğru bir logoda karar verdiğimizi gösteriyor” dedi.

Anadolu ve Trakya’yı kalp ile birleştirdiklerini belirten Özkan Ercan” Logomuzda Anadolu ile Trakya’yı kalp ile birleştirdik. Tam İstanbul boğazında bu iki kalbi yıldız ile birleştirdik. Diyoruz ki kalbimiz bundan sonra hem Trakya için atacak hem Anadolu için atacak. Bizim kalbimiz Türkiye için atacak. Türkiye’de  hiçbir ayrım yapmadan, etnik köken ayrımı yapmadan atacak” dedi.

DELEGE SİSTEMİ DEMOKRASİ AYIBIDIR
Siyasette delege sisteminin birer demokrasi ayıbı olduğunu belirten Özkan Ercan" Siyaseti delege sisteminden kurtaracak bir teşkilat modeliyle karşınızdayız. Ankara'daki bütün partiler delege sistemine bağlı, delege sistemi demokrasi ayıbıdır, gerçek demokrasi değildir. Hiçbir siyasi parti delegelik sistemini kaldıramadı. Biz, bugün itibarıyla delegelik sistemini kaldırdık, gerçek demokrasi geliyor” dedi.


TÜRKİYE’DE EN DEMOKRATİK PARTİYİZ
Ercan  konuşmasını, "Fark oluşturan bir partiyiz. En demokratik bir partiyiz. Neden biliyor musunuz? Genel Başkanımız diyor ki ‘Ben partimi 2 dönem iktidara taşıyamazsam istifa ederim. Çünkü genel başkanlık koltukları zaman tüketme yeri değil hizmet yeridir.’ Yine aynı zamanda bizler parti genel saymanını, parti sekreterini ve daha birçok makamı parti içi demokratik seçimle belirledik. Türkiye Değişim Partisi Evrensel hukuk değerlerine uyan ve insanım diyen, herkesi bağrına basan demokratik bir kitle partisidir." diyerek açıklamasını noktaladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.