Sultangazi’de Simülasyon Tır’ın da Deprem Eğitimi

Sultangazi Belediyesi, ilçe halkını depremle ilgili bilinçlendirmeye devam ediyor. AFAD ile yapılan işbirliğiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'na kurulan simülasyon tırında vatandaşlara deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Güncel Olaylar Yayın: 04 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 04.02.2021 03:07:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sultangazi Belediyesi, ilçe halkını depremle ilgili bilinçlendirmeye devam ediyor.  AFAD ile yapılan işbirliğiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'na kurulan simülasyon tırında vatandaşlara deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

‘Deprem değil, tedbirsizlik öldürür’ bilincini aşılamak için İstanbul'u ilçe ilçe dolaşarak deprem bilinçlendirme eğitimi veren AFAD Simülasyon Tırı, Sultangazi Belediyesi işbirliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’na geldi.7.4 şiddetine kadar sallanan tırda AFAD görevlileri tarafından deprem öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği büyük küçük her yaş grubundan vatandaşa uygulamalı olarak anlatıldı.

Deprem Çantasının Önemi

AFAD görevlileri simülasyon tırını ziyaret edenlere öncelikli olarak deprem çantası hazırlanmasının önemini vurguladı. Deprem çantasında nelerin bulunması gerektiğini ziyaretçilere detaylı bir şekilde anlatan AFAD görevlileri, evdeki eşyaların sabitlenmesinin de hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Deprem Anı Canlandırıldı

Depreme evde veya okulda yakalanma durumunda yapılması gerekenler 6.5 şiddetindeki sarsıntıyla gösterildi. Görevliler öğrencileri, sarsıntı sona erene kadar sıranın yanında iki diz yerde olacak şekilde beklemeleri ve deprem bittiğinde sigorta ve vanaları kapatarak hızlıca okul bahçesine çıkılması yönünde uyardı.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.