Yetenekli Gençlerin Yeni İş Kapısı

Öğretmen kökenli Enver Demir, emeklilik sonrası Esenyurt Belediyesi Meclis Üyeliğinin yanı sıra iş hayatına atıldı.

Güncel Olaylar Yayın: 12 Ekim 2021 - Salı - Güncelleme: 12.10.2021 22:33:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Öğretmen kökenli Enver Demir, emeklilik sonrası Esenyurt Belediyesi Meclis Üyeliğinin yanı sıra iş hayatına atıldı. Demir’in geçtiğimiz günlerde yoğun bir katılımla açılışını yaptığı ED Global Vize Danışmanlık Şirketi yurt dışına nitelikli eleman gönderiyor. Şirketin temel prensibi yasalar çerçevesinde iş sahibi olmak için yurtdışına çıkmak isteyen insanlara danışmanlık hizmeti vermek.

 

Yeni Bir İş Yeni Bir Yaşam

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Enver Demir, kuzeni Evren Demircan’ın önerisiyle böyle bir iş dalında hizmet vermek istediğini söyleyerek “Firmamız eğitim ve bilişim sektöründe hizmet verecek bir şirket. 2020 Mart ayında Alman Federal Hükümeti,'nin çıkardığı iş gücü göç yasasına dayalı olarak üçüncü dünya ülkelerinde teknik veya mesleki yeterliliği olan insanların bu ülkeye göç etmeleriyle ilgili bir yasal düzenleme var. Şirket olarak bizler de bu yasadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımıza danışmanlık hizmeti vereceğiz. Almanya'daki çözüm ortağımız ile birlikte koordineli bir şekilde göç yasası şartlarına uyan vatandaşlarımızı iş sahibi yapmak yeni bir yaşam kurmalarını sağlamak istiyoruz.” Dedi.

 

 

Göç Yasası Neyi Kapsıyor

Almanya Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası, AB dışında ki ülkelerden gelen göçmenlerin çalışmak için Almanya’ya gidebilmelerini sağlıyor. Nitelikli iş gücü olarak değerlendirilen kişiler, yükseköğrenim görmüş ve nitelikli meslek eğitimi almış olan kişilerdir. Temel amaç ülke içinde oluşan uzman açığını kapatabilmek ve bu istihdam açığını AB dışındaki ülkelerden gelecek göç ile karşılamak amacıyla yapılan bir düzenlemedir.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.