ZAMAN YOLCUSU KRETA “TÜKETME, TÜKENME” YAYIMLANDI

Gülşah Özdemir Koryürek’in sekizinci çocuk kitabı olan ‘Zaman Yolcusu Kreta’ videolu kitap olarak yayımlandı ve raflarda yerini aldı.

Özel Haber Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 23:47:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Impact Hub İstanbul ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu tarafından uygulanan Project Zoom desteği ile hazırlanan Zaman Yolcusu Kreta videolu kitap olarak yayımlandı ve raflarda yerini aldı.

 

Kitap, animasyon video ve takas pazarı etkinlikleri olarak tasarlanan Zaman Yolcusu Kreta Projesi, tüketim alışkanlıklarımızın iklim krizi üzerindeki etkilerini çocuklarla birlikte sorgulamak amacıyla hayata geçirildi.

 

Çocukları bilim kurgu türünde türünde sürükleyici bir maceraya ve farkındalığa davet eden kitapta genç zaman yolcusu Kreta ve kedi arkadaşı Şiva önce gezegenimizi, ardından da en büyük problemimiz iklim krizini keşfediyorlar ve çözüm için büyük bir maceranın içine atılıyorlar. Kretase döneminden 2070’lere, oradan da günümüze taşınan bu büyük macera, yarattığımız tüketim kültürü hakkında pek çok şeyi yeniden düşünmemize sebep oluyor.

 

 

“TÜKETME, TÜKENME”  ANİMASYON VİDEO

 

Selin Saygılı’nın yaratıcı çizimleri ile renklenen hikâye, Onur Demirsoy’un hazırladığı animasyon video ile sonlanıyor. Yazar Gülşah Özdemir Koryürek tarafından hikâyenin organik bir parçası olarak tasarlanan video, en sık tükettiğimiz ürünlerin arkalarında bıraktıkları izi anlatıyor. Kitabın 81. sayfasındaki QR kodu okutarak seyredebileceğiniz animasyon videoda, kimi zaman bir ayakkabının peşine takılıp onun karbon ayak izini, kimi zaman ise on dakikada tüketilen bir hamburgerin izini sürüyoruz.

 

TAKAS PAZARLARI

 

Projenin bir diğer ayağı olan Takas Pazarları ise çocuklar ile ‘ikinci el, değişim, dolaşım’ gibi kavramları tartışabilmek ve hayat pratiğine dökebilmek için tasarlandı. Projenin bu ayağı pandemi süreci bittikten sonra uygulanacak.

 

Gülşah Özdemir Koryürek, sekizinci çocuk kitabı olan Zaman Yolcusu Kreta’nın üretim sürecini Project Zoom’un Medium sayfasında üç farklı blog yazısı olarak kaleme aldı. Bir çocuk projesinin uygulama sürecini takip edebileceğiniz, proje için yapılan araştırmaların çıktılarını görebileceğiniz bu yazılara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Proje ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz www.zamanyolcusukreta.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

https://info-53788.medium.com/zaman-yolcusu-kreta-neden-tasarlandı-5ff5da7d9b8

 

https://info-53788.medium.com/i̇klim-krizinin-çocuklar-üzerindeki-psikolojik-etkisini-tartışmak-8b927208c933

 

https://info-53788.medium.com/çocuklarla-keyi̇fli̇-bi̇r-deneyi̇m-takas-pazari-ca63d83b5175

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.